100 Dagen druk, 100 nieuwe dialect-gedichten van Lisa Naus

Het begint met een gedachte, die uitgroeit tot een aaneengesloten reeks van 100 gedichten in het dialect, door Lisa Naus op facebook geplaats tijdens de lockdown van 17 maart tot en met 24 juni 2020. Gewoon, om ’s morgens iedereen een hart onder de riem te steken. En dat is zeker gelukt, gezien de vele positieve reacties die ze kreeg, plus het verzoek de gedichten te bundelen, als een soort tijdsdocument van een heftige periode.

Maar die periode is nog niet voorbij. Veel mensen zien op tegen de lange winter en hopen op licht aan de horizon. Lisa biedt met dit boekje een hele reeks van korte, leesbare stukjes aan die mensen doen glimlachten, troosten, vertederen en ontroeren – elke dag weer.! Geschreven in de taal van de regio raken de teksten rechtstreeks aan het gevoel.

Met ondersteuning van o.a. Veldeke Limburg en Veldeke Roermond is Lisa’s derde dichtbundel een handzaam boekje geworden, met een kleurig, pakkend uiterlijk en binnenin ook enkele tekeningen ter illustratie. “100 DAAG DRÖK” kost € 10,00 en is vanaf 1 december a.a. verkrijgbaar bij kantoorboekhandel Van Heijster in Swalmen, Boekhuis De Kleine Tovenaar in Maasniel en in Roermond bij de Plantage Boekhandel en bij boekhandel Boom, beide aan de Neerstraat.

Meer informatie: www.lisanaus.nl