47e VLDN Congres

15 april 2023

De Vereniging voor Limburgse Dialect- en Naamkunde organiseert op zaterdag 15 april haar 47e congres. Het congres vindt plaats in MFA De Schans, Burg. Van Soest-Jansbekenplein 3  in Arcen. Het thema van het congres is “Taal en geschiedenis rond Arcen en Velden”.

Vanaf 9.30 uur is er inloop met koffie of thee. Om 10.00 opent VLDN voorzitter Dany Jaspers het congres. Sprekers zijn onder meer Piet Cup van de Stichting Heemkunde Arcen, Frens Bakker van de Radboud Universiteit in Nijmegen over de Noordgrens van het Limburgs, Joske Piepers van de Universiteit van Tilburg over het gebruik van mannelijke, vrouwelijke en onzijdige voornaamwoorden voor vrouwen, Roeland van Hout en Joris Philippen van de Radboud Universiteit over het effect van Limburgs op de beoordeling van radiocommercials en Michiel de Vaan van de Universiteit van Lausanne over oude plaatsnamen uit de Rekening van Gelre 1294.

Verder wordt er een documentaire vertoond van amateurcineast Huub Duijf. Na elke voordracht is er ruimte voor discussie. Aan deelname aan het congres zelf zijn geen kosten verbonden. Voor € 20,- kunt u deelnemen aan de lunch en voor nog eens € 50,- zit u ook aan aan het feestdiner na afloop. Tijdens de middagpauze staat een wandeling gepland. Inschrijven kunt zich via deze link.