Dialect avond Veldeke Kring Um Mamelis

10 oktober 2018

De najaarsavond van Veldeke Kring Um Mamelis wordt dit jaar gehouden op woensdag 10 oktober, zoals de laatste jaren gebruikelijk in de wondermooie locatie van de kloosterbibliotheek in Wittem. Op het programma staan ook dit maal weer korte verhalen en gedichten en vanzelfsprekend muziek.

Voor dat laatste is gekozen voor een jeugdige soliste die met verschillende soorten muziek al opvallend van zich laat horen, Janneke Meessen. Ze zingt in verschillende bands en treedt met veel succes op in binnen- en buitenland. Ook is ze vaste medewerkster aan het programma “Alles geit plat”, waar tal van Limburgse artiesten bekende nummers uit de popmuziek in het plat zingen. Op deze Veldeke avond zingt Janneke natuurlijk in het Limburgs dialect en op het programma staan onder andere ook een paar bekende nummers van haar vader, troubadour Jos Meessen.

Verder worden natuurlijk tijdens deze avond verhalen en gedichten op het podium gebracht. Dit maal door Jan Haselier (jawel…, de zoon van) in het plat Kerkraads en Bep Mengelberg in het plat van Noorbeek. Zoals altijd met af en toe een traan en af en toe een lach. Kort en goed: het wordt weer een gezellige top-Veldeke avond. Entree 7,50 euro. Kaartjes te bestellen bij Jef Brauers 043-8513101 of jbrauwers@ziggo.nl. Begin 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.