Pyure brengt Cohen en Cassidy in het Limburgs

28 oktober 2018

Het trio Pyure treedt op zondag 28 oktober op in de ECI Cultuurfabriek in Roermond met in het Limburgs vertaalde teksten van Leonard Cohen en Eva Cassidy. De CD “Pyure Haalleelloeyaah, Cohen in het Limburgs” was in 2017 aanleiding voor een reeks theatervoorstellingen in Limburg en daarbuiten.

Als ambassadeur van het Limburgs dialect speelde Jos van Rens de songs tot in Friesland in opdracht van Leeuwarden Culturele Hoofdstad Europa 2018 en de Provincie Limburg. Als toevoeging aan de Cohen songs besloot Jos songs die eerder vertolkt zijn door Eva Cassidy mee te nemen in het programma; een oorstrelend concept.

Zondag 28 oktober biedt ECI Cultuurfabriek Roermond een podium voor de luister- en kleurrijke muziek van Leonard Cohen en Eva Cassidy vertolkt door PYURE. Laat je aangenaam muzikaal verrassen door zanger/ gitarist Jos van Rens, zangeres Wietske Boesveld en de befaamde pianist Remko Boesveld. Dit unieke trio speelt de muzikale parels uit het repertoire van Leonard Cohen en Eva Cassidy zo helder als zwart ijs en zacht als dons. De entree is € 13,50.