Stadswandeling Veldeke Kring Venlo

29 augustus 2019

In navolging van de verrassende Stadswandeling van augustus 2018 organiseert Veldeke Kring Venlo dit jaar weer een stadswandeling.

De meeste stadswandelingen spelen zich af in het oude centrum van Venlo, eigenlijk binnen de oude muren van de stad. Het leek ons dan ook een uitdaging, maar eigenlijk ook eens tijd om een stadswandeling buiten de muren van de stad Venlo te organiseren. We hebben dan ook een wandeling in elkaar gezet om en rond het Villapark (Wilhelminapark), daar waar vroeger Fort Ginkel gelegen heeft. Tijdens deze wandeling zal de historie van het Villapark maar ook die van de omgeving uit de doeken worden gedaan.

Net als vorig jaar denken we deze wandeling te doen in 2 groepen van maximaal 25 personen per groep. Deze wandeling gaat plaatsvinden op zondagmiddag 25 augustus 2019. Die middag zal er (onder voorbehoud van wellicht enkele kleine wijzigingen) als volgt uitzien:

  • 13.30 – 14.00 uur: Inloop boven Beej Benders aan het Gaasplein met een kop koffie.
  • 14.00 – 14.30/45 uur: Dia/powerpoint presentatie over het villapark en omgeving door Paul Seelen.
  • 14.30/45 uur Start stadswandeling in 2 groepen.
  • 16.00/15 uur: einde van de wandeling

Voor deze wandeling kunt u zich opgeven tot 19 augustus 2019 met maximaal één introducé via de website van Veldeke Venlo. De eigen bijdrage voor deze wandeling bedraagt € 7,50 per persoon, bij aanvang van de middag Beej Benders aan de organisatie te voldoen.