Congres VLDN dit jaar in Lanaken

De VLDN (Vereniging voor Limburgse Dialect- en Naamkunde) houdt op zaterdag 25 november haar jaarlijkse congres. Dat congres vindt deze keer vlak over de grens bij Maastricht plaats, namelijk in Lanaken. En dat betekent ook dat het dialect van Lanaken onderdeel van het programma is.

De VLDN is een vereniging die zich richt op de studie van de taal van zowel Nederlands als Belgisch Limburg. Dat komt tot uiting in wetenschappelijke bijeenkomsten – waarvan het jaarlijks congres er een is – publicaties en taalkundige dienstverlening.

Thema van het congres van dit jaar is: “Lanaken, een lappendeken van taal en geschiedenis”. Plaats van samenkomst is het Cultureel Centrum aan de Engelse Hof in Lanaken. Onderdeel van het congres is een rondleiding door het kasteel en voormalige abdij van Hocht.

Deelnemen aan het congres is gratis maar u dient zich wel voor 15 november in te schrijven, per e-mail bij het secretariaat of per post naar VLDN, Borneveldstraat 38, 3020 Herent (B). Tegen betaling kunt u gebruik maken van een lunch en diner. Het Complete programma vindt u hier en daaronder treft u ook het inschrijfformulier aan.