De 250 mooiste plekken van Heerlen in beeld

Eind november 2018 brengt Veldeke Heerlen het fotoboek “De 250 Mooiste Plekken van Heerlen” uit. In de jaren zestig van de vorige eeuw was Heerlen een van de rijkste steden van Nederland. De stad bloeide en de inwoners waren trots op hun stad. Die trots blijkt bij veel mensen verdwenen en vaak wordt alleen nog maar stil gestaan bij hoe mooi Heerlen vroeger was.

Dat is volstrekt ten onrechte en Veldeke Heerlen wil aan de hand van foto’s van de 250 mooiste plekken in Groot-Heerlen laten zien hoe mooi Heerlen nog steeds is: moderne en historische gebouwen, architectonische juweeltjes, parken, pleinen, straten, boerderijen, weiden, beken, bossen, kastelen, musea, kerken, villa’s, maar ook Street art en interieurs. Er is bewust voor 250 gekozen om de grote hoeveelheid aan mooie plekken te etaleren. Vermeldenswaard is dat we zelfs bij dat aantal nog moeten kiezen.

Het boek wordt full colour uitgevoerd en telt 264 pagina’s. Het formaat wordt ongeveer 30 x 30 cm. In het boek komt een korte beschrijving van de foto’s en een plattegrond, zodat de plekken ook bezocht kunnen worden (mits openbaar toegankelijk). De lay-out wordt verzorgd door Wout Design in Nuth en het boek wordt gedrukt bij Impreso uit Maastricht.

Heel graag ontvangen wij nog suggesties voor mooie plekken!
Als mensen die hebben, dan kunnen ze ons mailen (info@veldeke-heerlen.nl) of de suggesties melden op onze FaceBook pagina (www.facebook.com/de250mooisteplekkenvanheerlen)

Straks kost het boek in de winkel € 19,95. Als mensen het nu bij voorintekening bestellen, kost het slechts € 15,00. Meer informatie over bestellen? Stuur een mail naar: info@veldeke-heerlen.nl. Of bel voor algemene informatie met Mat Snijders: 06 – 215 17 593.

IBA Parkstad ondersteunt het fotoboek financieel via het bewonersfonds Bewoners Maken Parkstad. Verder wordt het boek financieel ondersteund door Gemeente Heerlen, Veldeke Limburg en Heerlen Mijn Stad.