Festival Vocallis eert Harry Bordon

Bijna iedereen kan “Wie sjoeën ós Limburg is” wel meezingen maar veel minder minsen zijn bekend met de schrijver en zanger van dat alternatief Limburgs volkslied. Dat lied is geschreven en gezongen door Harry Bordon, die uit Venlo kwam en daarna lang in Geleen woonde en ook in Amsterdam.

Festival Vocallis, een jaarlijks Limburgs muziekfestival waarbij vooral de vocale muziek centraal staat, wil Harry Bordon uit de vergetelheid halen en doet dat met een programma waarin zijn bekende en minder bekende liedsjes gespeeld worden door een eliute-gezelschap van Limburgse troubadours, bestaande uit Ivo Rosbeek, Linda Zijlmans, Linda Koolen en Harold K. En tussendoor zal henk Hover, bekend van de regionale radio en televisie, het levensverhaal van Harry Bordon vertellen.

Er zijn twee optredens gepland van dit bijzondere concert:

  • Zaterdag 30 oktober 2021 in de Sint-Augustinuskerk, Prins de Lignestraat 33, 6161 CX in Geleen; dit concert begint om 14.00 uur.
  • Zondag 31 oktober 2021 in Theater de Garage, Saxenkampstraat 2 in Venlo en dit concert begint om 15.00 uur.

Een filmpje dat gemaakt is tijdens een repetitie kunt u hier alvast bekijken. Kaartjes kosten € 17,00 en zijn te bestellen via de website van Festival Vocallis.