John Tana gaat ‘workshows’ geven op scholen

Begin 2024 lanceert John Tana zijn ´Tana’s Ateliers de Musique`, een onderwijsproject in de vorm van een muzikale roadtrip door Limburg, waarbij John Tana en zijn producer Gilbert Petard hun liefde voor het Limburgse dialect en muziek overbrengen op leerlingen van het basis- en het voortgezet onderwijs. Hij doet dat met steun van Veldeke Limburg en de Gemeente Maastricht.

Leerlingen maken zelf songteksten in dialect

Tijdens zo’n workshow gaan leerlingen – onder begeleiding van John Tana en Gilbert Petard – zelf aan de slag met het schrijven van eigen songteksten op een bekend chanson in het Limburgse dialect. Net als Tana en Petard zelf doen, worden de leerlingen uitgenodigd om zichzelf tijdens het schrijfproces geen barrières op te leggen. Alles mag. Als er maar een leuke, gekke, mooie, inspirerende of anderszins pakkende teksten uitkomen.

Scholen kunnen zich aanmelden

De eerste Ateliers zullen in het voorjaar van 2024 plaatsvinden in Maastricht. Maar uiteindelijk willen Tana en Petard hun initiatief graag over heel Limburg verspreiden. Scholen die mee willen doen kunnen een mail sturen naar ateliers@johntana.nl. De eerste Maastrichtse scholen die zich aanmelden krijgen van de gemeente Maastricht gratis entreekaartjes voor John Tana’s theatervoorstelling in het Theater aan het Vrijthof in juni ‘24. Wees er dus snel bij!