Juul, de kleine kwânte Kwakkert

Uniek dialectsprookjesboek in gelimiteerde oplage verkrijgbaar

Stadscarnavalsvereniging De Rogstaekers uit Weert presenteert “Juul, de kleine, kwânte kwakkert”, een uniek sprookjesboek, geschreven in 17 Limburgse dialecten. Op 26 en 27 november 2021 tekenen de Rogstaekers veur de organisatie van de festiviteiten rondom de uitreiking van de Orde van de Gulden Humor. Deze hoogste Limburgse carnavalsonderscheiding wordt dit jaar uitgereikt aan Huub Stapel. Het thema van de Gulden Humor 2021 is “Sprookjes bestaan”. In de aanloop naar het evenement wordt het sprookjesboek in gelimiteerde oplage uitgebracht. Het verhaal is geschreven door Mark Bouwmans en de illustraties zijn getekend door Rob Jacobs

Op reis door Limburg

Het verhaal gaat over de kleine Limburgse kikker Juul. Juul is gek van sprookjes en van carnaval. Hij droomt ervan om door een knappe prinses tot prins te worden gekust. Om zijn prinses te vinden heeft hij een toverdrank nodig, bestaande uit 17 ingrediënten die te vinden zijn in de 17 plaatsen die aangesloten zijn bij de Samenwerkende Limburgse Carnavalsverenigingen. Samen met zijn goede vriend, de tovenaar Carnavales gaat hij op pad door Limburg. Ze maken van alles mee. Wat dit boek dus extra bijzonder maakt is dat het geschreven is in 17 verschillende Limburgse dialecten: elke bladzijde in het dialect van de plaats waar het avontuur zich afspeelt.

Voorinschrijving

“Juul, de kleine, kwânte kwakkert” is een uniek verzamelobject. Het mag dan ook niet ontbreken in de collectie van iedereen die geïnteresseerd is in dialecten. Daarbij is het een boek dat alles in zich heeft om uit voor te lezen.

Het boek is te koop voor € 19,95 per stuk en wordt eenmalig in gelimiteerde oplage uitgegeven. Om zeker te zijn van een exemplaar is aan te raden gebruik te maken van de voorinschrijving. Dat kan t/m 28 augustus 2021 door een e-mail te sturen naar info@guldenhumor2021.nl en € 19,95 per exemplaar over te maken op rekeningnummer NL 90 RABO 0355 1487 06 t.n.v. Stichting Gulden Humor Weert. Bestelde  boeken kunnen op zaterdag 2 oktober tussen 10.00 en 14.00 uur worden afgehaald bij Wertha Brewpub, Bassin 6 te Weert. Voor mensen buiten Weert bestaat de mogelijkheid het boek toe te laten sturen. Hiervoor wordt een bedrag van € 9,50 aan bezorgkosten in rekening gebracht.