Kom je buitenspelen? Veldeke Kring Maastricht organiseert spelletjesmiddag

Op woensdag 21 juni organiseert de kindercommissie van ‘Veldeke Krink Mestreech’ een echte ‘Mestreechse Späölselkesmiddag’. Tussen 17:00 en 19:00 uur kunnen alle kinderen van de basisscholen uit Maastricht op ’t pleintje vóór ‘d’n Hiemel’ (St. Bernardusstraat te Maastricht) deelnemen aan allerlei buitenspelletjes van ‘huive’ tot ‘kókkerelle’ en nog veel meer. Om alle spelletjes te doen, ben je ongeveer een uur tot anderhalf uur bezig. Ouders, opa’s en oma’s kunnen zich opgeven om samen met de kinderen deel te nemen aan deze middag.

Tevens verzorgt de Stichting Maastricht Vestingstad een kleine rondleiding in de naastgelegen Helpoort. In kleine groepjes mogen kinderen in de toren gaan kijken naar hoe Maastricht vroeger zijn stad beschermde. Mogelijk wordt een origineel oud kanon naar buiten gereden en afgeschoten.

Bij slecht weer worden de buitenspelletjes naar binnen verplaatst en zal het programma enigszins aangepast worden.

Om deel te nemen:
Aanmelden: info@veldekemestreech.nl  o.v.v. het aantal kinderen.

Kosten: Gratis, alle kinderen krijgen een consumptie en een leuk aandenken (deze middag wordt gesponsord door Veldeke Limburg en Veldeke Krink Mestreech)

De doelstelling van Veldeke Krink Mestreech is het behoud en de bevordering van het Maastrichts. Hierbij wil zij zich tevens richten op de jeugd, die allesbepalend zal zijn om de taal en cultuur van Maastricht in ere te houden!