Laatste kans om mee te doen met de Limburgse Taalquiz

Dit weekend, op zondag 29 september, sluit de voorronde van de Limburgse Taalquiz. Dus als u nog mee wilt doen dan heeft u nog maar een paar dagen te gaan. Als u mee doet maakt u kans om in de finale te komen op 8 oktober in Sittard. Maar ook als u niet naar de finale wilt, is het toch leuk om mee te doen. En u test in een moeite door uw kennis van de Limburgse taal. Duizenden Limburgers gingen u al voor. Laat u niet kennen en vul de vragenlijst in. Als u rechtstreeks wilt beginnen kunt u hier klikken om naar de vragen te gaan.

Maar als u eerst nog wat inspiratie nodig heeft dan kijk eens naar de volgende filmpjes waarin bekende Limburgers u oproepen om toch vooral mee te doen.

 

Op de eerste plaats is daar Beppie, die beweert dat ze zelf niet zo veel verstand ervan heeft maar laat u niks wijs maken: luister maar eens naar wat veur Limburgse woorden ze zo uit haar mouw schudt. Klik hier om naar Beppie te luisteren.

 

 

En dan is daar Tisjeboy Jay, de onvolprezen vlogger en performer, die u op zijn heel eigen manier duidelijk maakt dat u toch echt moet meedoen aan die Taalquiz. Als u dat eens wilt beluisteren – en het is de moeite waard – klik dan hier.

 

 

 

Cas Wolters is natuurlijk vooral bekend van het televisieprogramma Heel Holland Bakt. En dat hij uit Limburg komt, dat was ook wel duidelijk. Maar Limburgs praten hadden we hem nog niet horen doen. Dit is uw kans. Klik hier als u hem wilt beluisteren.

 

 

En ten slotte het bekende duo Kristel & Quin vroeger vaan Weej-3. Ook in Venlo vinden ze dat iedereen mee moet doen aan de Limburgse Taolquiz. Luister maa eens hoe ze dat al zingend duidelijk maken. Klik daarvoor op deze link.

 

Naar de Limburgse Taalquiz: klik hier.