Documentaire euver dialekband Opgeschaoren Troubadours op YouTube

D’n Einhovense fèlmmeker Michael van den Bogart heet de Limburgse streekdialekband Opgeschaoren Troubadours sinds 2021 gevolg en zien bevindinge vastgelag in d’n documentaire ‘Ich druim door’. Opgeschaoten Troubadoeurs make hiphopmeziek in de taol vaan de Westeleke Mijnstreek.

Cinemapremière

D’n documentaire is op zaoterdag 25 november in première gegaange in cinema Natlab in Eindhove. Oondaanks ’t feit tot deze Linbgurgse shortdocu binne de Noord-Braboabantse grenze woort gelanceerd, reise tientalle fans vaan de band en geïntrèsseerde aof nao Eindhove um de fèlm veur ’t iers te zien op ’t wit dook.

Inspiratie veur creatieve die twiefele

“Ik heb de Opgeschaoren Troubadours leren kennen in het creatieve circuit. Vanaf de zijlijn heb ik meegemaakt hoe zij zich in een rap tempo ontwikkelden. Van jongens met nul komma nul podiumervaring tot een volledige band die meedoet in het Limburgse muzieklandschap”, liet van den Bogert wete, dee de band heet euvertuig um dit ziech vlot oontwikkelend verhaol vas te lègke.

Olaf Bus, froontmaan vaan de band mós nog eve wene aon ’t idee. “Het voelt vreemd om op de voet te worden gevolgd door een camera. Maar het resultaat maakt mijzelf en de band enorm trots. Ik hoop dat het een inspiratiebron is voor creatieven die nog aarzelen om hun dromen om te zetten in concrete acties”, zeet Bus.

‘ICH DRUIM DOOR’ versjijnt op donderdag 30 november um 19.00 oor op ’t YouTube kenaal vaan Opgeschaoren Troubadours. Geer kint de documentaire ouch bekieke door hei te klikke.