LIMx: netwerken in het dialect

Op zakelijke bijeenkomsten wordt zelden Limburgs gesproken. Nederlands is de voertaal, als er al niet wordt overgeschakeld naar het Engels. Dat kan anders, dacht Harry Rouschop uit Sint Geertruid. Limburgs is de taal die Limburgers in het hart raakt en daarmee een ideaal middel om ideeën en idealen te delen. Waarom zou dat bij een zakelijke deal anders zijn?

Dat was voor hem reden het initiatief te nemen voor LIMx. Onder die naam presenteert de gelijknamige stichting – met een knipoog naar het succesvolle TEDx – een rondtrekkende netwerkbijeenkomst waarin uitsluitend Limburgs gesproken wordt. Tijdens die bijeenkomst houden drie gastsprekers een voordracht in hun eigen streektaal  en wordt er ook live Limburgstalige muziek ten gehore gebracht. Doelgroep is het Limburgse bedrijfsleven en de Limburgse gemeenten.

Het LIMx- programma

Opdrachtgevers kunnen LIMx inhuren voor door hen uit te nodigen zakelijke relaties. Als vaste sprekers zijn gearrangeerd:

  • Lex Uiting uit Venlo. Werkzaam in Hilversum als radio- en televisiepresentator en de laatste jaren vooral bekend door de documentaire ‘Nao ’t Zuuje’. Hij vertelt over de verschillen die hij ervaart bij het spreken van dialect en Nederlands.
  • Cabaretière Renate Reijnders. Zij geeft een humorcollege in het dialect.

Daarnaast is er ruimte voor een wisselende spreker, gerelateerd aan de branche van de opdrachtgever. De presentatie is in handen van Ruud Kleinen, bekend van L1 radio en TV. De L1 Cultuurquiz Kwizzele vormt ook een onderdeel van het programma. Maar de netwerksessie na afloop is – uiteraard in het Limburgs – minstens even belangrijk.

Meer informatie?

Partners van LIMx zijn (naast Veldeke Limburg) de provincie Limburg, L1, Rabobank en d’r Raod veur ’t Limburgs.

Wilt u meer informatie over LIMx, neem dan gerust contact op met Harry Rouschop (06-51544004 of per e-mail). Of kijk op de website .

NB: Voor de feestmaand is er een speciale Kersteditie beschikbaar, leuk als inleiding voor de Kerstborrel.