Salon Remunj opent 25e seizoen met ReisSalon.

Persbericht

Op zondag 10 september opent Salon Remunj zijn 25e seizoen met een ReisSalon. Hierin gaan we op levensreis met columnist Gerard Kessels, vertelt journalistiek schrijfster Karin Anema over haar boeiende achtergrond- en reisreportages, volgen we de schilderachtige ontdekkingstocht van beeldend kunstenaar Jos Solberg en genieten we van flamenco muziek die gitarist John van Schaijik voor ons ten gehore zal brengen.

Column: Gerard Kessels. De columns van Gerard kunnen lichtvoetig en ironisch zijn, maar ook scherp en fel. Zijn jaren als buitenlands correspondent in Duitsland en Italië hebben zijn blik op Nederland en de rest van de wereld verruimd. Zijn beste stukjes uit De Limburger werden gebundeld in twee bloemlezingen: ‘Weer geen lintje’ en het nieuwe: ‘Hij achter het stuur, zij rijdt’.    Auteur: Karin Anema. Karin studeerde aan de Landbouwuniversiteit van Wageningen af als landschapsarchitect. Maar volgde al gauw haar passie: schrijven! Zij is uitstekend thuis in culturele en maatschappelijke onderwerpen. Waardoor ze in haar journalistieke werk wetenschappelijke onderwerpen helder en aantrekkelijk weet te verwoorden voor een breed publiek. Haar literaire oeuvre omvat acht literaire non-fictie boeken, waaronder het prachtige ‘De groeten aan de koningin – Reis door Suriname’ en ‘De Noorse liefde van W.F. Hermans’.  Haar publicaties (zowel reportages als haar boeken) gaan vergezeld van haar eigen fotografie. Ze schrijft met groot inlevingsvermogen, waardoor het meest ‘vreemde’ heel dichtbij komt.

Beeldend kunstenaar: Jos Solberg. Jos ervaart met name zijn landschappelijke schilderijen als een ontdekkingstocht. Hij probeert er zoveel mogelijk ruimte in te bieden voor meditatie. En noemt deze werken dan ook ‘iconen van ruimte, reflectie en rust’. De interactie tussen techniek, materiaal en filosofisch gedachtegoed bepalen, bijna als vanzelf, het eindresultaat. Jos komt uit Geleen en is voornamelijk autodidact. Hij exposeert in binnen- en buitenland.

Muziek: John van Schaijik.  Deze Roermondse architect begon zijn muziekcarrière eind jaren vijftig als gitarist. Hij speelde in diverse groepen en in jamsessions van de Haagse Jazzclub. Vervolgens legde hij zich ook toe op de contrabas en speelde beide instrumenten in allerlei formaties, variërend van dixieland tot modern. Met het ‘Trio John van Schaijik’ ontwikkelde hij een geheel eigen stijl. Uiteindelijk bracht zijn muzikale levensreis hem bij de flamenco. En op een echte ‘Gerundino’ speelt hij deze middag een keuze uit zijn flamencorepertoire.   Zin in een boeiende reis door een wereld van verschil in kunst?

De K- Zuid-Limburgse volksmuziek, ontdekt in de streek of zelf gemaa Op zondag 10 september, in de Joep Nicolaszaal van TheaterHotel De Oranjerie. Aanvang 14.00 uur. Entree 5 euro.

Voor meer informatie: Jacques Graus (0475-482393), facebook of onze website salonremunj.nl.