Veldeke blijf thoes

Nu iedereen verplicht thuis zit opgehokt en menige arties of sjrijver vanuit de huiskamer via internet van zich laat horen, kan Veldeke natuurlijk niet achterblijven. Voor wie dat interessant vindt of voor wie zich gewoon stierlijk verveelt, gaan we de komende tijd wat verhalen en gedichten voorlezen en die kunt u dan op uw computer of tablet bekijken en beluisteren.

Voor inspiratie hoeven we niet ver te zoeken. Er zijn in de loop der jaren zo veel prachtige teksten geschreven in het Limburgs dat het nog moeilijk zal zijn om daaruit een keuze te maken. En juist omdat er zoveel geschreven is, weten we bijna zeker dat u die verhalen of gedichten voor een groot deel al weer vergeten bent. Dus dan krijgt u nu de gelegenheid om uw geheugen weer eens op te frissen.

Verschillende Veldeke kringen hebben op hun eigen websites al bijgedragen aan Veldeke blijf thoes. Wij bieden u hierbij een selectie daaruit:dao-oet:

Voor meer verhalen, kijk op deze website in de “footer” (onderaan elke pagina) voor de adressen van de websites van de lokale kringen.