2e Echter Dictee met Sef Vergoossen

Op zondagmiddag 26 maart staat bij Veldeke Kring Echt na twee jaar vanwege corona geëxperimenteerd te hebben met digitale versies, weer een zaal-versie van het Echter Dictee op het programma. Oud Echtenaar Sef Vergoossen zal bij de aanvang de dicteezinnen voorlezen en na afloop de prijzen uitreiken. Ondanks dat zijn voetbal- en trainers carrière zich ruim buiten Echt heeft ontwikkeld en afgespeeld is Sef altijd zijn geboortedorp trouw gebleven en ziet men hem daar ook nog geregeld. Hij is ook zijn Echter plat blijven spreken en vindt dat belangrijk. Reden waarom hij ook meteen mee wilde doen toen de Werkgroep Echter Dictee hen benaderde om op die zondagmiddag de aftrap te doen. Het Dictee zal gehouden worden in het Cultuurhuis Edith Stein aan de Plats in Echt, vanaf 13.30 uur )zaal open vanaf 13.00 uur). Deelname staat open voor iedereen.

Deelname met jurering

Meedoen kan op twee manieren: deelnemen met jurering. Het Dictee wordt dan na het schrijven opgehaald en door de jury nagekeken. Het Besluit van de jurering en het aantal behaalde punten ontvangt iedereen persoonlijk terug. Meedoen met jurering is speciaal bedoeld voor degeen die al vaker in het Limburgs schrijven, wat regels kennen en zich sportief willen meten met andere deelnemers

Deelname zonder jurering

Men kan er ook voor kiezen om zonder jurering mee te doen. In dat geval kan iedereen het dictee maken en zelf nakijken aan de hand van de onder de pauze geprojecteerde juiste schrijfwijze. Deze mogelijkheid is speciaal voor wie het eens zou willen proberen in goed plat te schrijven, maar voor wie de uitslag niet zo belangrijk is. Misschien valt het mee en ga je een volgende keer ook voor jurering meedoen.

Aanmelden voor deelname

Aanmelden voor deelname gaat gemakkelijk via de link op de website van Veldeke Echt, onderaan het artikel over het 2e Echter Dictee. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Op deze manier staat wel iedere deelnemer geregistreerd met de juiste naam; dit in verband met de oorkonde. Het dictee wordt gedicteerd door Piet Aben.

Degene die de minste fouten maakt volgens de jury kan naar huis gaan met de Echter Krakeling-wisseltrofee en mag die een jaar lang in bezit houden.