Boekpresentatie “De 250 mooiste plekken van Heerlen”

8 desember 2018

Veldeke Heerlen brengt eind november het fotoboek “De 250 Mooiste Plekken van Heerlen” uit. Wij nodigen u graag uit voor de officiële presentatie van dit boek op zaterdag 8 december 2018 om 15:30u in de Filmzaal van het Glaspaleis/SCHUNCK*. U hoeft zich niet aan te melden om de presentatie bij te wonen. Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld.

Het programma

15.30 uur Ontvangst met koffie en thee
15.45 uur Welkomswoord door Loek Damen namens Veldeke Heële
15.50 uur Kort filmpje met selectie van de foto’s
15.55 uur Korte inleiding door fotograaf Mat Snijders over de totstandkoming van het boek
16.00 uur Muzikaal intermezzo door Paul & Leo
16.10 uur Officiële presentatie en uitreiking eerste exemplaren aan de subsidiënten
16.20 uur Uitreiking van het boek aan de vertalers
16.25 uur Muzikaal intermezzo door Paul & Leo
16.35 uur Slotwoord door Loek Damen
16.40 uur Nazit met koffie en thee

Het boek

Het boek wordt full colour uitgevoerd en telt 264 pagina’s. Het formaat is 30 x 30 cm. Het boek wordt financieel ondersteund door IBA Parkstad, Gemeente Heerlen, Veldeke Limburg en Heerlen Mijn Stad. De foto’s zijn voorzien van een korte beschrijving in het Nederlands, het Heerlens dialect en het Engels. Ze zijn gemaakt door Mat Snijders, die eerder onder andere de film Heerlen Secret Beauty maakte.

In de jaren zestig van de vorige eeuw was Heerlen een van de rijkste steden van Nederland. De stad bloeide en de inwoners waren trots op Heerlen. Die trots blijkt bij veel mensen verdwenen en vaak wordt alleen nog maar stil gestaan bij hoe mooi Heerlen vroeger was. Dat is volstrekt ten onrechte, want er is nog steeds ongelooflijk veel moois in Heerlen aanwezig.

Veldeke wil dat laten zien aan de hand van foto’s van de 250 mooiste plekken in Groot-Heerlen: moderne en historische gebouwen, parken, pleinen, straten, boerderijen, landhuizen, kastelen, weiden, beken, bossen, musea, kerken, villa’s, maar ook street-art en interieurs. Er is bewust voor 250 gekozen om de grote hoeveelheid aan mooie plekken te etaleren. Het mooie is dat we zelfs bij dat aantal nog moeten kiezen.

Tijdens de officiële presentatie is het boek nog verkrijgbaar voor de voorintekenprijs van € 15,00 per exemplaar (zo lang de voorraad strekt). In de boekhandel kost het boek straks € 19,95.