Culturele wandeling Veldeke Kring Um Mamelis

7 oktober 2018

Veldeke Kring Um Mamelis organiseert op zondag 7 oktober weer een culturele wandeling. Na twee zeer geslaagde wandelingen in 2016 en 2017 wordt deze keer gewandeld in het Geuldal, tussen Partij en Mechelen. Verder worden verschillende bijzondere plekken in Mechelen nader verkend. Pauzeplaats is het vroegere klooster aan de Hilleshagerweg in Mechelen.

Natuurlijk zijn ook dit jaar onderweg verschillende culturele momenten ingepland. Centraal daarbij daar bij staat het Limburgs dialect, dat in korte verhalen, in korte toelichtingen bij de gebouwen die we tegen komen en in gezang (op de pauzeplaats) de hoofdrol speelt. Ook is er onderweg weer een wijnproeverij, verzorgd door Wim Gloerich.

Startplaats is weer de gang bij de receptie van het klooster Wittem. Daar krijgen de deelnemers en krentenbol en een appel mee voor onderweg. Er kan gestart worden op drie verschillende tijden: om 10.00 uur, 11.15 uur en 12.30 uur. Kosten zijn 6,50 euro, inclusief uitgebreide routebeschrijving, koffie/thee en vlaai.