Presentatie Platbook 19: Wie water en vuur

26 mei 2018

Op zaterdag 26 mei a.s. om 17.00 uur wordt in boekhandel Plantage Roermond Platbook 19 gepresenteerd, een bundel van Limburgse dialectschrijvers onder redactie van Octavie Wolters. Het thema van dit 19e deel in de reeks bloemlezingen in het Limburgs dialect is ‘Wie water en vuur’, refererend aan tegenstellingen, conflicten en de vier elementen. Schrijfster Octavie Wolters (Sint Odiliënberg, 1977) was ditmaal de redacteur en selecteerde 39 teksten uit de in totaal bijna negentig inzendingen. Daaronder opvallend veel poëzie in allerlei varianten van de Limburgse streektaal. Het thema ‘Wie water en vuur’ loopt als een rode draad door de bijdragen van zowel beginnende als heel ervaren auteurs.

Over Platbook

Platbook is bedoeld voor Limburgse dialectschrijvers en –lezers. De bundels worden uitgegeven in opdracht van het Huis voor de Kunsten Limburg in samenwerking met Veldeke Limburg, Raod veur ’t Limburgs, Stichting LiLiLi, Uitgeverij TIC en Wim Kuipers. Auteurs uit de hele provincie werken mee om telkens een ander thema te beschrijven in hun eigen verhalen, gedichten en andersoortige teksten. Kijk voor meer informatie op www.hklimburg.nl/platbook.

Over de redacteur van Platbook 19

Neerlandica Octavie Wolters publiceerde in 2016 haar debuutroman ‘Voorland’ (Ambo|Anthos) waarin ze in zintuigelijk, verstild proza de levens van haar personages blootlegt. Deze roman werd onder andere genomineerd voor de Sjiek Literatuurprijs 2018. Ze legt nu de laatste hand aan haar nieuwe roman, een vervolg op Voorland, die in het najaar van 2018 verschijnt.

Over de auteurs

Platbook 19 bevat werk van Sjeng Strouven, Wim Kallen, Paul Sour, Frits Roumen, Arno Kierkels, Toos Schoenmakers, Wiel Roeselers, Han Berghs, Jan Titulaer, Roos Smeets, Ton van Wegberg, Mariet van Knippenberg, Piet Nieuwenhuizen, Hugo Luijten, Jean Dewaide, Corrie Stultiens-Meusen, Han Tummers, Jean Paulssen, Karel Ruiten, Ton Bijsterveld-Claessens, Wim Heijmans, Mien Wijnhoven, Annie Tummers-Huppertz, Jo van Es, Annie van Gansewinkel, Marion Coenen, Ed Gubbels, Leonne Cramers, Vivianne Rijnders, Marleen Schmitz, Els Zeegers-Koelen, Ton in ’t Zandt, Maurice Hinzen, Mia van Wegberg-Kurvers, Marianne Wulms-Hovens en Lisa Naus.

Platbook 19 is evenals alle voorgaande nummers voor 9,90 euro te koop in diverse Limburgse boekhandels en via www.ticshop.nl.