Presentatie Platbook 22

16 november 2019

Op zaterdag 16 november 2019 wordt om 15.00 uur in de HuB in Kerkrade (Martin Buberplein 15) Platbook 22 gepresenteerd. Het onderwerp van dit 22e deel in de reeks bloemlezingen in het Limburgs dialect is ‘Vrieheid’, passend bij het themajaar rondom 75 jaar bevrijding. Ruim 80 auteurs stuurden meer dan 100 bijdragen in. 42 auteurs met 44 stukken zijn uiteindelijk in de bundel gepubliceerd.

Auteurs

Platbook 22 bevat werk van Toos Schoenmakers, Ton van Wegberg, Ron Verhees, Ton Bijsterveld, Tjeu Wetzeler, Piet Nieuwenhuizen,  Mariet van Knippenberg, Els Diederen, Ed Gubbels, Jan Nieling, Annie J. van Loo, Marianne Wulms-Hovens, Ben Erkens, Jo Deusings en Jos Huysmans, John Hertogh, Annie Schreuders-Derks, Loek van de Weijer, Paul Caquelein, Jan Titulaer, Patricia Bemelen-Römer, Bob Heugen, Paul Weelen, Sjeng Strouven, Sander Schmits, Phil Schaeken, Peter Kleuters, Nicol Gurian-Senden, Mia Engels, Guus Kitzen, Wil Vergoossen, Frans Hendriks, Annie Tummers-Huppertz, Marloes Lammers-Hoekstra, Tilde Frauenrath, Yuri Michielsen, Jo van Es, Wiel Roeselers, Laurens Douven, Har Sniekers en Leonne Cramers.

Redactie en presentatie

De kersverse burgemeester van Kerkrade, Petra Dassen-Housen, maakte als redacteur van deze bundel de keuze uit de ingezonden stukken. In haar inleiding (in het Kerkraads) legt zij uit hoe ze tot de keuze van de teksten is gekomen en over hoe de teksten met het thema vrijheid samenhangen. Tijdens de presentatie krijgt zij het eerste exemplaar van de kersverse bundel uitgereikt en zullen een aantal auteurs uit het boek voordragen.

Platbook 22 is evenals alle voorgaande nummers voor 9,90 euro te koop in diverse Limburgse boekhandels, evenals via www.ticshop.nl.

Over Platbook

Platbook is bedoeld voor Limburgse dialectschrijvers en –lezers. De bundels worden uitgegeven in opdracht van het Huis voor de Kunsten Limburg in samenwerking met Veldeke Limburg, Raod veur ’t Limburgs, Stichting LiLiLi, Uitgeverij TIC en Wim Kuipers. Auteurs uit de hele provincie werken mee om telkens een ander thema te beschrijven in hun eigen verhalen, gedichten en andersoortige teksten. Redacteuren zijn mensen met affiniteit met het Limburgs, soms uit de politiek, soms uit het culturele veld.