Voorjaarsavond Veldeke Kring Um Mamelis

17 april 2019

Veldekekrink Um Mamelis houdt op woensdag 17 april in de Kloosterbibliotheek in Wittem de jaarlijkse voorjaarsavond. Voor de muziek zorgt dit keer zangeres Linda Zijlmans; voor de verhalen en gedichten zorgen Annie Franssen uit Eys/Simpelveld en Ger Prickaertz uit Heerlen. De avond begint om 20.00 uur; de entree is 7,50 euro. Leden van Veldeke betalen 5 euro. Reserveren kan bij Jef Brauers, 06-10212183 of via jbrauers@ziggo.nl.

Linda Zijlmans

Linda Zijlmans is een veelzijdige singer-songwriter die met haar krachtige stem en pakkende uitstraling vooral bij haar live-optredens helemaal tot zijn recht komt. Haar liedjes komen recht uit het hart. Het zijn Limburgse liedjes die echt raken, pop met een vleugje Americana. Linda Zijlmans vertelt kleine en grote verhalen in liedjes, met thema’s die voor iedereen herkenbaar zijn.

In 2010 en 2017 werd ze genomineerd voor de Jo Erensprijs (Nach van ’t Limburgse Leed). Samenwerkingen spelen een grote rol in de muzikale carrière van Linda. Zo maakt ze muziek met Maud Wilms en Dyanne Sleijpen binnen hun project “Op Geveul”. In het voorjaar van 2018 maakte ze een tour door Limburg met singer-songwriter Skinnie. Hun duo-voorstelling heette “Tösje Venlo en Zitterd” en kreeg een mooi vervolg in het najaar van 2018. Linda’s single “Herfs” werd eind 2018 door L1 uitgeroepen tot beste liedje van 2018 en Linda zelf werd uitgeroepen tot Beste Limburgse Zangeres van dat jaar.