André Rieu leest Groot Maastrichts Dictee voor

Vanaf nu kan iedereen zich inschrijven voor ’t Groet Mestreechs Dictee dat op 30 oktober 2022 wordt voorgelezen door niemand minder dan André Rieu. Zijn vrouw Marjorie Rieu schreef de tekst van het dictee. Het dictee wordt gehouden in het MECC. Door de pandemie werd deze speciale editie 2 jaar uitgesteld maar binnenkort is het dan echt zo ver.

André Rieu en zijn vrouw Marjorie dragen ‘de Mestreechter Taol’ een warm hart toe en dagen daarom ook een aantal prominenten en bekende Maastrichtenaren uit om mee te doen aan het dictee. In de pauze wordt iedereen getrakteerd op een optreden van het Maastrichts Salon Orkest.

Na de voordracht van het dictee door André Rieu zal de tekst zoals elke voorgaande editie zorgvuldig en in een langzaam tempo gedicteerd worden. Een deskundige jury zal de ingeleverde teksten controleren en corrigeren. De winnaar van het dictee krijgt een plekje in de ere-galerij en een trofee. Er is ook een de mogelijkheid om ‘veur de bok z’n kloete’ mee te doen. Een perfecte oefening om het geschreven Maastrichts te leren kennen. Deze deelnemers kunnen aan het dictee meedoen en mogen na afloop hun dictee zelf corrigeren.

Programma 30 oktober

10:30 uur: Deuren open
11:00 uur: Start van ’t Groet Mestreechs Dictee met André Rieu
11:05 uur: Dictee
11:50 uur: Optreden van het Maastrichts Salon Orkest
12:30 uur: Pauze
12:50 uur: Nabespreking dictee
13:20 uur: Prijsuitreiking
13:40 uur: Einde

Veldeke Krink Mestreech

Veldeke Krink Mestreech heeft als ideaal dat het Maastrichts blijft leven als eigentijdse, moderne taal. Gesproken en geschreven, door jong en oud en met aandacht voor spelling, stijl en grammatica. Daarom zet Veldeke zich met veel liefde in om mensen te enthousiasmeren Maastrichts te gaan en te blijven spreken, lezen, schrijven en luisteren. Dat wordt onder meer gerealiseerd door promotie te maken voor het Maastrichts en door mensen te helpen om het Maastrichts te leren verstaan en te gebruiken.

Inschrijven

Alle details en meer informatie is te vinden op de website van Veldeke Krink Mestreech. Inschrijven voor ’t Groet Mestreechs Dictee kan vanaf nu via deze link.