Bezoek onze website! Like ons op Facebook! Volg ons op Twitter!

Sinds begin van dit jaar is de nieuwe website van Veldeke Limburg in de lucht. U kunt daar alle achtergrondinformatie over onze vereniging vinden, de visie op hoe we denken over de Limburgse taal met al zijn verschillende dialecten, maar ook praktische informatie zoals contactadressen en spellingsregels. Maar wat u daar vooral aantreft zijn telkens nieuwe nieuwsberichten waarmee u geïnformeerd wordt over wat er zich afspeelt in de provincie op het gebied van taal en cultuur. We mogen niet klagen over belangstelling: de website trekt elke maand meer dan 1000 bezoekers en in topmaanden zelfs meer dan 2000. Maar dat moet nog beter kunnen.

Facebook

Veel bezoek op onze website komt tot stand via social media. Vandaar dat we ook begonnen zijn met onze social media nieuw leven in te blazen. Al onze nieuwsberichten worden in verkorte vorm doorgeplaatst naar Facebook en Twitter. Als u ons op een van die twee media volgt, dan blijft u automatisch op de hoogte van alles wat er speelt en kunt u doorklikken naar onze websikte als u iets tegenkomt wat u interessant lijkt. Alle berichten zijn zoals altijd op de website in twee talen te lezen: Limburgs en Nederlands. Ook op Facebook trekken we de nodige belangstelling: meer dan 5000 mensen krijgen elke maand onze berichten onder ogen. Maar het is iedere keer weer vechten om aandacht.

Onze Facebookpagina Veldeke Limburg heeft net iets meer dan 400 vaste volgers. Dat is niet te veel voor een vereniging vaan bijna 2800 leden. Nu zit niet iedereen op Facebook maar dan nog: we kunnen wel wat extra volgers gebruiken. Als u de pagina van Veldeke Limburg “liket” (duimpje omhoog) dan krijgt u vanzelf alle berichten van Veldeke te zien als u Facebook bekijkt. We zullen u niet onnodig lastig vallen met allemaal onzinberichten en we beperken ons tot enkele berichten per week, zodat u niet overvoerd raakt. Dus het kan geen kwaad om eens te bekijken of wij iets voor u kunnen betekenen: ga naar onze Facebookpagina en klik op “vind ik leuk” of ga naar onze website en daar vindt u helemaal onderaan elke pagina ook een like-button van Facebook. Doe ons een plezier en schaar u onder de volgers!

Twitter

Op Twitter kunt u ook voor ons terecht. Daar hebben we zelfs meer dan 800 volgers. En ook daar houden we de nieuwsberichten bij. Als u op de hoogte wilt blijven, gaat u naar Twitter op zoek naar het account vaan Veldeke Limburg en als u dan op “volgen” klikt, hoort u regelmatig van ons. En niet met fake nieuws of alternative facts, dat beloven we u.

U merkt het wel: we zitten om aandacht verlegen. Maar dat is vooral omdat we ervan overtuigd zijn dat we een heleboel interessants te melden hebben, wat voor meer mensen interessant is dan we nu bereiken. Zegt het voort! Geef het door! Alvast bedankt.