“Cohen geit plat” bij jubileum Veldeke Kring Echt

Als jubileumvoorstelling bij gelegenheid van het veertig jarig bestaan van de Kring Echt is aan de leden een mooie muziekavond aangeboden op 2 juni jl. De mooiste liedjes van de vorig jaar november op 82 jarige leeftijd overleden Canadese bard en wereldster Leonard Cohen, maar dan vrij hertaald in het Limburgs.

De muziekavond waar veel leden en niet-leden (en dat was ook de bedoeling) op af waren gekomen, werd uitgevoerd door vijf muzikanten uit alle delen van de provincie, gedreven door passie voor de muziek, die zowel solo als in diverse bands actief zijn.

Ron-Maria Buitenhuis (Roermond) – Zang/gitaar
Renee Steenvoorden (Maastricht) – zang/viool
Peter Wijnhoven (Reuver) – zang/piano/accordeon
Lisanne van Geleuken (Heythuysen) – zang/gitaar
Rien Kolkman (Venlo)  – (contra)bas

De Veldeke Kring Echt wilde met deze uitzonderlijke avond van de ene kant het jubileum cachet geven en van de andere kant ook aan niet-leden/belangstellenden laten zien hoe de Limburgse taal gebruikt kan worden. Zelfs uitermate geschikt is om liedjes te brengen die op gedichten lijken.; de inhoud kwam goed over, bezoekers zeiden: “Ik kende de liedjes wel maar waar het over ging heb ik nooit zo begrepen. Nu wel!” Voorbij kwamen op deze avond o.a. de in het Limburgs omgezette songs van Cohen als If it be your will, Suzanne, So long Marianne, Halleluja en Dance me to the end of love.