Columnist Toon Roumen wint regionale voorronde Write Now!

Toon Roumen, die sinds kort ook maandelijks een column schrijft voor de website van Veldeke Limburg, heeft de regionale voorronde van de schrijverswedstrijd Write Now! gewonnen. Write Now! Is de belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren in Nederland en Vlaanderen. Ruim achthonderd jongeren stuurden hun teksten in, die vervolgens werden ingedeeld in 10 regionale voorronden. Door zijn eerste prijs strijdt Toon op 30 juni in de finale met veertien anderen om de titel van algemeen winnaar Write Now! 2019

De prijsuitreiking vond plaats op maandag 13 mei in Poppodium Grenswerk in Venlo. Uit ruim dertig inzendingen kozen juryleden Lotte Lentes (auteur, juryvoorzitter Nederland), Jesse Laport (schrijver, performer) en Nienke van Leverink (redacteur) het verhaal van Toon tot de beste inzending van de voorronde. De jury was het unaniem eens: “Deze schrijver is een beelddenker en hangt zijn teksten op aan goedgekozen visuele details die steeds weer terugkeren. Twee verhaallijnen werden vakkundig met elkaar vervlochten, allebei even waardevol en mooi met elkaar in balans.” Toon krijgt nu drie weken de tijd om een nieuwe tekst te schrijven voor de finale op zondag 30 juni.

Toon schrijft tot nu toe alleen in het Nederlands. Voor de website van Veldeke worden zijn columns in het Sittards van zijn geboorteplaats vertaald door Phil Schaeken. Toon zoekt voor zijn columns voor Veldeke speciaal naar onderwerpen die met de Limburgse taal of cultuur te maken hebben. De eerste twee columns van Toon kunt u hier terugvinden. De volgende column van Toon verschijnt op 20 mei aanstaande.