D66 in Limburgs parlement stelt vragen over uitblijven nota streektaalbeleid

“Een beetje wachten kunnen we nog wel maar we houden graag in de gaten hoe het gaat met de betrokkenheid van de Provincie @limburg en het Rijk bij de Limburgse streektaal.”

Dat twittert Leon Vaessen, fractievoorzitter van D66 in het Limburgs parlement. Maar dat wachten heeft nu klaarblijkelijk lang genoeg geduurd want D66 heeft schriftelijke vragen gesteld aan gedeputeerde Koopmans waar die nota over het streektaalbeleid blijft die voor 1 maart 2018 beloofd was.

En het bijzondere is dat die vragen in het Limburgs gesteld zijn en niet in het Standaard Nederlands zoals dat gebruikelijk is bij de Provinciale Staten. In die vragen verwijst “Lejao Vaosse” zoals hij zich in het Limburgs noemt, naar de belofte die gedeputeerde Koopmans in november 2017 bij het Streektalensymposium in Deventer heeft gedaan over het neerleggen van zijn visie op de Limburgse streektaal. Die visie zou voor 1 maart aan het Limburgs parlement worden aangeboden.

Maar nu is het inmiddels 9 april en constateert D66 dat er nog altijd geen sprake is van een nota. Reden voor Leon Vaessen om de gedeputeerde eens aan zijn jasje te trekken. Voor de complete tekst van de schriftelijke vragen (in het Limburgs zoals gezegd) kunt u hier terecht.