De avonturen van de Vliegende Pannenkoek en de Aangebrande Kroket

Chris Winkelmolen uit Horst aan de Maas schreef een nieuw kinderboek in het Horster dialect en Sjors Driessen maakte daar de illustraties bij. Het boek beschrijft de spannende avonturen van een Vliegende Pannenkoek en een Aangebrande Kroket.

Als Ties op een dag thuiskomt en een kroket wil opwarmen gaat het helemaal mis. De kroket brandt aan en is niet meer te eten. Dan maar een pannenkoek gebakken, denkt Ties. Maar zodra de pannenkoek gaar is begint die tot verbazing van Ties te zweven. De Aangebrande Kroket spring op de rug van de Pannenkoek en samen vliegen ze het raam uit.

Zo beginnen de avonturen van dit bijzonder duo. Op hun reis gaan ze onder andere vissen, komen ze aan bij een reuzenrad, gaan ze met de trein en komen zelfs in Londen terecht. Daarbij spelen twee figuren een telkens terugkerende rol: de Koning, die verdacht veel op Willem Alexander lijkt, en de Boze Meneer. En die hebben heel wat te stellen met de streken van de Vliegende Pannenkoek en de Aangebrande kroket.

Bijzonder is dat hetzelfde boek behalve in het Horster dialect ook in het Nederlands wordt uitgegeven. Beide boeken worden op vrijdag 20 september om 19.00 uur gepresenteerd in de bibliotheek van Horst. Er is ook een website ingericht voor het boek, die u hier kunt vinden. Via die website kunt u het boek ook bestellen voor de prijs van € 14,99.