Declamatiewedstrijd: twee regiofinales in Echt-Susteren

Al geruime tijd zijn op de basisscholen in Echt-Susteren de materialen beschikbaar waarmee kinderen kunnen meedoen aan de jaarlijkse declamatiewedstrijd. Op de meeste scholen zijn ze al aan de slag, al dan niet op weg geholpen door de leraar, door ouders of grootouders.

In de Veldekekring Echt worden al jaren steeds twee finales georganiseerd. Dit vanwege de grote belangstelling, maar vooral vanwege de verschillen in het dialect. In Echt vindt de finale nu voor de 21e  keer plaats, in Susteren (vanaf de fusie van de zelfstandige gemeentes) nu voor de 15e keer.

Kinderen uit Echt-Susteren die op andere scholen zitten en toch graag mee willen doen kunnen zich rechtstreeks aanmelden bij info@veldekekrinkech.nl.

De regionale finales zijn dit jaar in Pej, op zondagmiddag 14 april, vanaf 13.30 uur in “De Pejjerhaofd”. Susteren volgt op zondagmorgen 21 april om 10.00 uur in Mfc ‘De Hermeniezaal’.

De winnaars in elke categorie kunnen door naar de provinciale finale. Dat zal plaatsvinden op 25 mei in de Hanenhof in Geleen.