Dialectavond aan de Universiteit van Hasselt

De Limburgse taal staat in Belgisch Limburg zwaarder onder druk dan in Nederland. Dat heeft onder meer te maken met het gebrek aan steun door de overheid. Maar dat wil niet zeggen dat het dialect helemaal geen steun krijgt.

De universiteit van Hasselt draagt de Limburgse dialecten in het hart. Daarom nodigt ze af en toe een gastspreker uit om een hoorcollege te geven in de streektaal. Enkele maanden geleden was het woord aan de journalist Patrick Martens. Voor het vijfde college is Willy Claes uitgenodigd, Minister van Staat.

Hij brengt zijn uiteenzetting onder de titel: “USA tegen China: een nieuwe Koude Oorlog?”. Hij doet dit in zijn moedertaal, het Hasselts. Tussendoor worden er Hasseltse liederen gebracht door het ensemble Goefolk.

De toegang is gratis, en achteraf wordt er een kleine receptie aangeboden om na te praten. De dialectavond vindt plaats op dinsdag 8 oktober 2019 en begint om 19.30 uur. Plaats van samenkomst is de Campus Oude Gevangenis, Auditorium Louis Roppe aan de Martelarenlaan 42 in Hasselt.