Dialectsprookjesboek “Juul de kleine kwânte kwakkert”

Stadscarnavalsvereniging De Rogstaekers uit Weert presenteert “Juul, de kleine, kwânte kwakkert”, een uniek sprookjesboek, geschreven in 17 Limburgse dialecten. Op 26 en 27 november 2021 tekenen de Rogstaekers veur de organisatie van de festiviteiten rondom de uitreiking van de Orde van de Gulden Humor, de hoogste Limburgse carnavalsonderscheiding. Het thema van de Gulden Humor 2021 is “Sprookjes bestaan”. Het verhaal van Juul, de kleine kwânte kwakkert is geschreven door Mark Bouwmans en de illustraties zijn getekend door Rob Jacobs

Op reis door Limburg

Het verhaal gaat over de kleine Limburgse kikker Juul. Juul is gek van sprookjes en van carnaval. Hij droomt ervan om door een knappe prinses tot prins te worden gekust. Om zijn prinses te vinden heeft hij een toverdrank nodig, bestaande uit 17 ingrediënten die te vinden zijn in de 17 plaatsen die aangesloten zijn bij de Samenwerkende Limburgse Carnavalsverenigingen. Samen met zijn goede vriend, de tovenaar Carnavales gaat hij op pad door Limburg. Ze maken van alles mee. Wat dit boek dus extra bijzonder maakt is dat het geschreven is in 17 verschillende Limburgse dialecten: elke bladzijde in het dialect van de plaats waar het avontuur zich afspeelt.

Bestellen

Juul, de kleine, kwânte kwakkert is een uniek verzamelobject. Het mag dan ook niet ontbreken in de collectie van iedereen die geïnteresseerd is in dialecten. Daarbij is het een boek dat alles in zich heeft om uit voor te lezen.

Het boek is te koop voor € 19,95 per stuk en wordt eenmalig in gelimiteerde oplage uitgegeven. Bestellen kan door een e-mail te sturen naar info@vvderogstaekers.nl.