Doe ook mee met de Limburgse Taalquiz!

Veldeke organiseert samen met De Limburger de Limburgse Taalquiz. Vanaf zaterdag 21 september kan iedereen de vragenlijst online invullen. Wie mee doet krijgt 25 vragen te beantwoorden over Limburgse woorden, gezegdes en wat feitenkennis. Dat zijn allemaal meerkeuzevragen waarbij men het goede antwoord moet kiezen uit drie voorgegeven mogelijkheden. Na het invullen krijg je meteen te zien hoeveel vragen je goed had. Er zitten leuke, verrassende en soms ook wat moeilijker vragen tussen. Maar het is een plezier om mee te doen.

Maak kans op de finale (samen met Limburgse prominenten)

Wie mee doet maakt kans om uitgenodigd te worden voor de grote finale die gaat plaatsvinden in het gebouw van de Media Groep Limburg in Sittard op 8 oktober aanstaande. De beste 40 kandidaten komen daarvoor in aanmerking en die strijden om de hoofdprijs, een ballonvaart voor 2 personen boven Limburg. Daarnaast neemt ook een aantal prominente Limburgers deel aan de finale, die in een aparte categorie om de prominentenprijs strijden Daarbij zijn onder meer  Suzan Seegers, Henk Hover, Niek Dirkx  en Jo Huijen (Spik en Span), Dyanne Sleijpen en Ivo Rosbeek.

Wacht niet met invullen!

De vragenlijst van de voorronde staat nog tot zondag 29 september online. Maar je hoeft natuurlijk niet zo lang te wachten met invullen. Als je nu meteen op de volgende link klikt kom je rechtstreeks bij de vragen terecht. Het invullen kost hooguit 10 minuten, ook al omdat de tijd die je krijgt om elke vraag te beantwoorden beperkt is tot 20 seconden. Het is dus een kwestie van vlug beslissen. Ook als je niet per se mee wilt doen aan de finale, is het toch de moeite waard om de vragen te beantwoorden. Ga er maar eens goed voor zitten en klik op deze link naar de vragenlijst.

Veel succes!