Film over Vleisboeket op NPO 2 Extra

De documentaire over de Limburgse carnavalsband Vleisboeket is komende dinsdag 16 juni vanaf 18.30 uur te zien op het kanaal NPO 2 Extra. Bovendien is de film geselecteerd door VPRO platform 2DOC Makers van Morgen en op elk gewenst moment te bekijken (en te beluisteren) op www.2doc.nl en daar is ook een interview te bekijken met de maakster van de film, Maud van der Varst.

Vleisboeket is/was een band die vooral onder jongere carnavalsvierders furore heeft gemaakt met stevige beats en  spetterende shows. Documentairemaakster Maud van der Varst volgde de voorbereidingen voor het afscheidsconcert van de band in 2018 en verzamelde meer dan 70 uur beeldmateriaal.

Dat materiaal werd gemixt met oudere opnames van optredens van de groep, onder meer bij de Sjtasiefestasie Remunj en bij “D’n 11e vaan d’n 11e” in Maastricht. En die beelden werden weer afgewisseld met uitgebreide interviews met alle zes leden van de band, die vertelden over hoe het zo gekomen was, vanaf het allereerste begin, toen ze in achterafzaaltjes van dorpscafés nauwelijks plaats hadden om met z’n zessen op het podium te staan tot optredens voor tienduizenden mensen.

Veldeke was een van de sponsors van de film.