Finale Veldeke Declamatiewedstrijd

In een goed bezet Dok6 in Panningen vond zaterdagmiddag 20 mei de finale plaats van de declamatiewedstrijd voor 28 kinderen van Limburgse basisscholen uit de groepen 3 t/m 8. Uit de hele provincie waren ze naar deze theaterzaal gekomen om hun gedicht te laten horen en zien aan het publiek en natuurlijk ook aan de vijfkoppige jury. Wat een kanjers zaten er weer tussen en wat een flair hebben die kinderen! Het was genieten van voordrachten over schoolperikelen, favoriete en minder geliefde dieren, hobby’s en wat je als kind zoal kunt meemaken. Het publiek kreeg te horen wie de baas was in huis, hoe de bedtijd kan worden opgerekt, dat je limonade toch echt eerst moet aanlengen en hoe ‘rammelen van de honger’ klinkt, om er een paar te noemen.

Presentator Hans Jacobs stelde de kinderen op een voortreffelijke manier gerust als die toch wel wat zenuwachtig waren en liet het programma lekker vlot verlopen. Ook zorgde hij er voor dat alle kinderen hun verdiende applaus kregen.

Tijdens het juryberaad zong winnares van het TVK 2017 Fiorenza Ruijters uit Valkenburg -ook al met een flitsende presentatie- vier liedjes, waaronder Zomer en Proud Mary.

Voor de jury was het geen gemakkelijke klus, maar ze waren het er toch unaniem over eens dat Isa Meuwissen uit Echt met het door haar moeder geschreven gedicht Formule Max, dat de situatie thuis beschrijft als Max Verstappen racet, Limburgs Kampioen moest worden.

Juryvoorzitter Dwayne Horbach mocht de volgende kinderen een fraaie Veldeketrofee overhandigen:

groep 3 en 4:

  1. Anouk Raijer, kring Venlo/Tegelen
  2. Audrey Strüver, Kerkrade
  3. Thomas Camp, kring Weert

groep 5 en 6:

  1. Thijmen Höppner, kring Weert
  2. Ninthe Noteborn, Kerkrade
  3. Evi Pustjens, kring Echt/Susteren

groep 7 en 8:

  1. Isa Meuwissen en Limburgs kampioen 2017, kring Echt/Susteren
  2. Lisa Idink, kring Venlo/Tegelen
  3. Tessa Stultiëns, kring Weert

En allemaal gingen ze met een oorkonde, een Veldeke-pet en een beachballset met Veldekelogo naar huis. Commissievoorzitter Henk Buskes hoopte dat ze volgend jaar weer allemaal van de partij zullen zijn.

Voor een fotoreportage van Hans Simons en Lia Jans, met foto’s van alle deelnemers, klikt u hier