Ger Koopmans samen met Geert Gabriëls redacteur van Platbook 21

In tegenstelling tot eerdere edities omvat de redactie van Platbook dit keer twee personen. Gedeputeerde voor cultuur van de provincie Limburg, Ger Koopmans, zorgt samen met wethouder van cultuur van Weert, Geert Gabriëls voor de keuze, het voorwoord en de presentatie van Platbook 21, dat dit keer het thema Gans Greun heeft.

Ger Koopmans is reeds vier jaar verantwoordelijk voor het streektaalbeleid in Limburg. Hij heeft er mede voor gezorgd dat het Limburgs als officiële regionale taal in Nederland zal worden erkend. Het lag dus voor de hand hem voor het redacteurschap van Platbook te vragen. Het verband tussen het thema en de kleur van zijn partij is duidelijk.

Maar ook Geert Gabriëls is druk bezig met de streektaal. Hij is in de gemeente Weert verantwoordelijk voor o.a. cultuur en daar valt natuurlijk ook het Weerts onder. Ook heeft hij sinds kort zitting in de Raod veur ’t Limburgs. Aangezien hij lid is van GroenLinks is de link met het gestelde thema ook vastgesteld.

Samen zullen zij een keuze maken uit de vele inzendingen die Platbook telkens weer krijgt. Zo’n 40 inzendingen komen in de nieuwe Limburgstalige bloemlezing te staan. U kunt nog meedoen. Stuur uw Limburgstalig verhaal of gedicht van maximaal 600 woorden in vóór 15 april a.s. naar paul@uitgeverijtic.nl en wie weet bent u bij de presentatie en ontvangt uit hun handen een gratis exemplaar van het nieuwe boek.

Over Platbook

Platbook is een serie dialectboekjes voor Limburgse dialectschrijvers en -lezers. Auteurs uit de hele provincie werken mee om telkens weer een opvallend thema te beschrijven. Iedere editie maakt een andere, bij het thema passende, redacteur een selectie uit de teksten en schrijft het voorwoord. Platbook wordt uitgegeven in opdracht van het Huis voor de Kunsten Limburg en komt tot stand in samenwerking met Veldeke Limburg, Raod veur ’t Limburgs, Stichting LiLiLi, Uitgeverij TIC en Wim Kuipers (bedenker van het Platbook-concept). Platbook is voor 9,90 euro te koop in de webshop van Uitgeverij TIC.

Wilt u meer weten over Platbook of de redacteuren, bel dan met Uitgeverij TIC: 043-3262414 of kijk op www.uitgeverijtic.nl voor meer info.