Gratis Cultuurfestival Sjiek op zondag 21 januari in Roermond  

Tal van bekende Limburgse artiesten treden komende zondag op in Roermond en de entree is gratis! Festival Sjiek vindt plaats in de ECI Cultuurfabriek in Roermond en begint om 11.00 uur met workshops van o.a. Marnix Mulder (toneelconsulent) en Stevie Ann (liedjes schrijven). Vanaf 13.00 begint het programma in vijf verschillende zalen. In de popzaal speelt onder meer de band Sneckers uit Eygelshoven en Kwante Hippe uit Venlo. Ook de funkrockband Moeders Mooiste is te beluisteren en het Frans Pollux Trio sluit af met Limburgstalige liedjes.

Intussen speelt in de Theaterzaal de amateurtoneelgroep Facet een stuk over zeven vrouwen aan hun stamtafel. Daarna treedt Stephanie Struijk op met Nederlandstalige liedjes en in deze zaal wordt het programma afgesloten met de veel geroemde voorstelling Ich bau dir ein Schloss van Mieneke Bakker over de gevolgen van de mijnsluiting voor de Oostelijke mijnstreek. In de grote filmzaal draait vanaf 12.00 uur de absurdistische film Limburgia van de Maastrichtse cineast Noël Loozen over de Limburgse schutterswereld. En alsof het nog niet genoeg is worden in de kleine filmzaal lezingen en voordrachten gehouden door o.a. Ton van Reen, Colla Bemelmans, Ger Bertholet en Frans Budé. En dan is er ook nog ruimte voor jong talent op het open popodium onder leiding van hardrockdrummer Niena Bocken.

Aan het eind van de dag wordt ook nog voor de eerste keer de nieuwe Limburgse Literatuurprijs uitgereikt aan een van de zes genomineerden.

De entree is zoals gezegd gratis en voor niks. U hoeft zich ook niet aan te melden maar kunt gewoon binnenlopen. Alleen voor de workshops wordt een maximaal aantal deelnemers aangehouden. Zondag 21 januari van 11.00 tot 17.00 uur in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Alle informatie op de website van Festival Sjiek.