Groot Maastrichts Dictee met André Rieu

De Veldeke Kring Maastrichts is trots te kunnen aankondigen dat we André Rieu bereid hebben gevonden de tekst voor het Groot Maastrichts Dictee te schrijven. En dat niet allee, hij komt de tekst ook nog zelf voorlezen!

Dat Dictee gaat plaatsvinden op eerste Pinksterdag, zondag 31 mei. Omdat het Centre Céramique aan het verbouwen is, wijken we voor deze keer uit naar het MECC. Nee, we hebben voorlopig geen expositiehal nodig maar de expofoyer moet groot genoeg zijn.

Live uitzending op L1-TV

En om het allemaal nog spannender te maken zal het Groot Maastrichts Dictee rechtstreeks worden uitgezonden op L1-TV. En net zoals dat bij het Groot Nederlands Dictee het geval was, nodigen we ook een aantal BM’ers (Bekende Maastrichtenaren) uit om te laten zien hoe goed ze Maastrichts kunnen schrijven.

Het Dictee begint zoals altijd om 11.00 uur ’s ochtends. Vanaf 12.00 uur zal de jury zich over de ingeleverde papieren buigen om te bekijken wie de minste fouten gemaakt heeft.

Er is catering aanwezig dus u kunt als u dat wilt wat drinken en/of eten. In de pauze wordt gezorgd voor een leuk programma zodat u zich niet hoeft te vervelen. Laat u verrassen!

Rond 14.00 uur worden de prijswinnaars bekend gemaakt. Die krijgen hun trofee en oorkonde door André persoonlijk uitgereikt.

Daarmee sluit Veldeke Maastricht het 40-jarig jubileum op een fantastische manier af.

Deelnemers kunnen zich inschrijven via de website www.mestreechsdictee.nl. Er kunnen 100 deelnemers meedoen om de prijzen. Alle anderen mogen meeschrijven en zelf hun tekst naderhand controleren. Ook voor die deelnemers staan er dit jaar tafeltjes en een stoel gereed.

Hortense Brounts
Voorzitter vaan de Veldeke Krink Mestreech