“HAHA. Sjnap mich ins, wen se kins!”

Nieuw boekje Veldeke Heële en umsjtrieëke in samenwerking met Peuteropvang Heerlen

Het vijfde en nieuwste boekje over Pim & Poes, een initiatief van Peuteropvang Heerlen (POVH), verschijnt op 21 februari 2022 in het Heerlens dialect. De titel is ‘Pim & poes en d’r lachende eëzel’. Het verhaal voor peuters is geschreven door Sandra Israel en voert langs enkele markante gebouwen en plekken in Heerlen en Hoensbroek. De kleurrijke en herkenbare illustraties en het ontwerp van het boekje zijn van Aline Ploeg van Groenergras.com.

‘Pim en Poes wille wete wat ing sjtad is. Zint de gebouwe, pleine en hoezer ing sjtad, of…? Lier same mit Pim en Poes get sjoeën plekke va Heële kinne.’

Naast het verhaal en illustraties bevat het boekje een route langs verschillende gebouwen en plekken in Heerlen en Hoensbroek en een stempelkaart, waarop kinderen en hun ouders stempels kunnen verzamelen op enkele locaties uit het verhaal.

Het boekje is te koop bij Boekhandel Van der Velden-Van Dam, Primera Heerlerheide, Readshop Hoensbroek, bij SCHUNCK, de Visit Heerlen winkel in het Maankwartier, het Nationaal Mijnmuseum, het Thermenmuseum én Kasteel Hoensbroek. De laatste vijf zijn ook locaties die in het boekje worden genoemd.