Halewijnprijs Roermond voor Bennie Lindelauf

Op zondag 2 april ontvangt de uit Sittard afkomstige auteur Bennie Lindelauf de Halewijnprijs van de stad Roermond.

De Halewijnprijs wordt dit jaar voor de 30ste maal uitgereikt. Eerder werd de prijs gewonnen door auteurs als Tommy Wieringa, Arthur Japin, Esther Gerritsen, Joke J. Hermsen, Erik Vlaminck, Pauline van de Ven en Peter Drehmanns.

Benny Lindelauf (Sittard, 1964) debuteerde in 1998 met Omhoogvaldag, gevolgd door o.a. Negen open armen (2004) en De hemel van Heivisj (2010). Ook schrijft hij voor jeugdtheater zoals Icarus, of het vliegen is allang begonnen.

De Halewijnprijs wordt jaarlijks toegekend aan een literair talent dat, naar de mening van een deskundige jury, op grond van de kwaliteit van haar/zijn verschenen werk extra belangstelling verdient. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 1500,- en een kleinplastiek in brons van de kunstenaar Dick van Wijk.

Op diezelfde dag wordt ook de Reinaerttrofee voor het Beste Boek namens de jongeren van Roermond uitgereikt. De jury van deze prijs heeft strikt onafhankelijk van de Halewijnprijs-jury gekozen voor het nieuwste boek van Benny Lindelauf: Hoe Tortot zijn vissenhart verloor.