Herziene versie van ‘Mien eerste’/ieëste wäördjes’

Na twee succesvolle presentaties in Echt en Roermond is het voorleeswoordenboekje in het dialect uit 2016 weer volop te krijgen voor alle mensen die hun peuters en kleuters graag willen voorlezen in het dialect.

In dit boekje staan op 60 bladzijden 180 korte, vierregelige, gemakkelijk lopende versjes bij evenveel toepasselijke en aansprekende illustraties.  Ze zijn in het Echts resp. Swalmens/Roermonds geschreven, maar goed leesbaar in de verre omgeving. Het boekje is een samenwerkingsproject van de Milieu- en Heemkundevereniging Swalmen (de uitgever van de eerste druk) en de Veldekekringen Roermond en Echt.

Vanwege ruimhartige subsidies van Veldeke Limburg, de Raod veur ’t Limburgs, de Provincie en de gemeente Echt/Susteren kan deze uitgave verkocht worden voor de aantrekkelijke prijs van € 12,50.

De uitgevers hopen dan ook dat dit boekje zijn weg mag vinden naar ouders, grootouders, ooms en tantes, peuterspeelzalen en kleuterscholen, zodat ons dialect doorgegeven kan worden aan de volgende generatie. Maar ook grotere kinderen leren zo op een gemakkelijke manier dialect lezen, vooral als de versjes eerder al aan hen zijn voorgelezen.

De boekjes zijn verkrijgbaar in de plaatselijke boekhandels in Roermond, Swalmen en Echt. Toesturen kan ook, maar dan komen er verzendkosten bij.
Nota bene: Tijdens lockdown moet alles opgestuurd of afgehaald worden omdat de boekhandels dicht zijn. Dat kan via telefoon of e-mail o.a. via Boekhuis De kleine Tovenaar in Maasniel, telefoon: 0475 32 93 92  |  06 155 00 525 of per e-mail: info@dekleinetovenaar.nl. Via beukske@zjwame.nl kan dat ook geregeld worden.