Het Dialectenbureau: podcasts over dialecten

De Limburgse taal is een van de meest gesproken “dialecten” in Nederland. Dat wil niet zeggen dat er in andere regio’s en steden geen dialect gesproken wordt. Integendeel, het aantal is bijna niet te tellen. Dat blijkt wel uit de podcasts die Marc van Oostendorp in samenwerking met Omroep Max daarover maakt.

In tot nu toe 9 afleveringen belicht hij in Nederland voorkomende dialecten van verschillende kanten: lezen en schrijven, op het werk, in de muziek, in de wetenschap, dialect als verzet en zo meer. En in verschillende van de afleveringen komt natuurlijk ook het Limburgs aan bod: van Beppie Kraft tot Rowen Hèze om er maar een paar te noemen.

Voor wie geïnteresseerd is in taal zijn deze podcasts zeker de moeite van het beluisteren waard. Maar ook wie gewoon eens wil weten hoe in Limburg en daarbuiten met dialect wordt omgegaan of wie eens ontspannen wil luisteren naar goed gemaakte verhalen uit heel Nederland, kan zijn hart ophalen. Via deze link krijgt u een overzicht van de afleveringen van Het dialectenbureau. Veel luisterplezier!