Het Sittards ABC voor kinderen

Een kinderboek, samengesteld door Piet Deeder, John Hertogh, Phil Schaeken en Patrick Werdens, en getekend door Jan Ruigt, dat in eerste instantie bestemd is voor kinderen in de lagere groepen van de basisschool. Natuurlijk vraagt het boek erom voorgelezen te worden door trotse ouders en opa’s en oma’s die het Sittards dialect een warm hart toedragen.

De woorden zijn zo gekozen dat alle Sittardse klanken voorkomen. Zo’n boek bestond nog niet en volgens de uitgevende Veldeke Kring Sittard was het hoog tijd dat dit gerealiseerd zou worden. Er is gekozen om het boek uit te brengen met een harde kaft, zodat het tegen een stootje kan.

De verkoopprijs zal bij verschijnen € 17,50 zijn. Tot 17 november a.s. is het ook mogelijk om een exemplaar door voorinschrijving te reserveren voor de prijs van € 15,50.

Stuur daarvoor een mailtje naar Veldeke Sittard met omschrijving: “Voorinschrijving Zittesj ABC”. Schrijf ook uw naam, adres en het aantal boeken erbij. Het totale bedrag graag overmaken naar  NL85RABO0187621454 t.n.v. Veldeke krènk Zitterd.

Voorinschrijvers kunnen vanaf zaterdag 19 november a.s. hun bestelling afhalen bij boekhandel Krings aan de Brandstraat in Sittard. Vanaf deze datum start ook de reguliere verkoop bij Krings en bij Flow op de Steenweg en Speels op de Putstraat, allemaal in Sittard.

Natuurlijk iets voor in de schoen of voor onder de kerstboom!