Hortense Brounts neemt afscheid als voorzitter van Veldeke Krink Mestreech

Na 20 jaar bestuurslidmaatschap waarvan 10 jaar als voorzitter neemt Hortense Brounts afscheid van Veldeke Krink Mestreech. Dat wil zeggen dat ze uit het bestuur stapt om, naar eigen zeggen, de nieuwe voorzitter niet voor de voeten te lopen. Hortense blijft wel betrokken bij Veldeke Mestreech o.a. door haar werk voor de kindercommissie.

Het zittende bestuur heeft haar in verband met corona een aangepast afscheid moeten bereiden. Alle toespraken en lofredes waren op video opgenomen. Zo was er een bericht van haar voorgangster Els Ottenheijm, van de burgemeester van Maastricht Annemarie Penn, van de beschermheer van Veldeke, gouverneur Theo Bovens en zelfs een videoboodschap van André Rieu die Hortense heeft leren kennen bij de voorbereidingen van het Groet Mestreechs Dictee.

Hortense zelf sprak een afscheidswoord voor de leden van de Veldeke Krink Mestreech in op video. U kunt haar speech hier beluisteren en bekijken. En als afsluiting was er nog een mededeling van de voorzitter van het provinciaal bestuur van Veldeke Limburg, Christine van Basten, die  Hortense bedankte voor het vele werk dat ze voor de kring Mestreech en voor Veldeke Limburg in de afgelopen jaren verricht heeft. Als blijk van waardering voor al dat werk verleende Christine aan Hortense de benoeming tot erelid van de vereniging. U kunt de toespraak van Christine van Basten hier beluisteren.

Als nieuwe voorzitter van Veldeke Krink Mestreech treedt per 1 april Carlo Schrijnemaekers aan. Hij was al lid van het bestuur van de kring. Bekijk hier zijn introductievideo.