Insturen voor Platboek 21 met als thema “Gans greun”

Dialectschrijvers kunnen hun prozateksten en gedichten weer insturen voor de nieuwe editie van Platbook. Het thema van Platbook 21 is “Gans greun”. Dat is een lenteachtig thema maar mag op alle mogelijke manieren worden ingevuld.

Het thema biedt vele mooie mogelijkheden. Van alle kleuren heeft groen misschien wel de meeste (bij)betekenissen. Denk aan ‘groen’ in de betekenis van onervaren en naïef en – vooral in Limburg – in de zin van ongekookt, onrijp en puur. Letterlijk staat ‘greun (grei)’ voor groenten en kruiden. Tegenwoordig staat ‘groen’ veelal symbool voor duurzaamheid. Je hebt bijvoorbeeld groene partijen, groene boeren en groene maatregelen (windmolens, warmtepompen etc.).  Kortom, inspiratiemogelijkheden genoeg!

Insturen voor 15 april

Voor Platbook 21 kunnen eigen verhalen, gedichten en columns in een van de vele Limburgse dialecten worden ingestuurd. De bijdrage mag niet meer dan 600 woorden bevatten en kan tot 15 april a.s. aangeleverd worden bij Uitgeverij TIC, de uitgever van Platbook, via paul@uitgeverijtic.nl.

Schrijvers waarvan het werk wordt geselecteerd door de redacteur van Platbook 21, ontvangen een gratis exemplaar en een uitnodiging voor de boekpresentatie. Wie de redacteur is van deze editie wordt later bekend gemaakt.

Over Platbook

Platbook is een serie dialectboekjes voor Limburgse dialectschrijvers en -lezers. Auteurs uit de hele provincie werken mee om telkens weer een opvallend thema te beschrijven. Iedere editie maakt een andere, bij het thema passende, redacteur een selectie uit de teksten en schrijft het voorwoord. Platbook wordt uitgegeven in opdracht van het Huis voor de Kunsten Limburg en komt tot stand in samenwerking met Veldeke Limburg, Raod veur ’t Limburgs, Stichting LiLiLi, Uitgeverij TIC en Wim Kuipers (bedenker van het Platbook-concept). Platbook is voor 9,90 euro te koop in de webshop van Uitgeverij TIC.