Insturen voor Platbook 22 met als thema ‘Vrieheid’

De 22e editie van Platbook, een bundel met literaire teksten in verschillende Limburgse dialecten, heeft een thema: ‘Vrieheid’. Vanaf september 1944 werd het grootste deel van Limburg al bevrijd, de rest moest net als de rest van Nederland tot mei 1945 wachten. Een moeilijke periode waar veel mensen nog smakelijk en kleurrijk over kunnen vertellen. Maar vrijheid is natuurlijk veel meer dan dat. Vrijheid is ook een thema dat speelt in de actualiteit. Aanleiding genoeg dus om te schrijven in een van de vele varianten die het Limburgs rijk is.

Insturen voor 12 september

Voor Platbook 22 kunnen eigen verhalen, gedichten en columns in een van de vele Limburgse dialecten worden ingestuurd. De bijdrage mag niet meer dan 600 woorden bevatten en kan tot 12 september a.s. aangeleverd worden bij Uitgeverij TIC, de uitgever van Platbook, via paul@uitgeverijtic.nl.

Schrijvers waarvan het werk wordt geselecteerd door de redacteur van Platbook 22, ontvangen een gratis exemplaar en een uitnodiging voor de boekpresentatie. De presentatie/uitgave wordt in november gepland. De redacteur van dit nummer is Petra Dassen-Housen, de nieuwe burgemeester van Kerkrade.

Over Platbook

Platbook is een serie dialectboekjes voor Limburgse dialectschrijvers en -lezers. Auteurs uit de hele provincie werken mee om telkens weer een opvallend thema te beschrijven. Iedere editie maakt een andere, bij het thema passende, redacteur een selectie uit de teksten en schrijft het voorwoord. Platbook wordt uitgegeven in opdracht van het Huis voor de Kunsten Limburg en komt tot stand in samenwerking met Veldeke Limburg, Raod veur ’t Limburgs, Stichting LiLiLi, Uitgeverij TIC en Wim Kuipers (bedenker van het Platbook-concept). Voor meer informatie over Platbook bel met Uitgeverij TIC, 043-3262414 of kijk op www.uitgeverijtic.nl.