Interview met Guus Urlings in Plat-eweg over carnavalsbuut

In het radioprogramma Plat-eweg van komende zaterdag 13 november (13.00 tot 16.00 uur) zal presentator Henk Hover een interview houden met Guus Urlings over de door hem geschreven  geschiedenis van de Limburgse carnavalsbuut. Het boekje Gekheid, mer neet boete de schraom. De carnavalsbuut in Limburg, is het tweede deeltje uit de Nachtegaalreeks, die uitgegeven wordt door het LGOG en Veldeke Limburg.

De bijzonder vormgegeven monografie bevat een korte geschiedenis van de carnavalsbuut en een bloemlezing van carnavalsteksten en buutten in de originele Limburgse taal, voorzien van een vertaling. Nu de festiviteiten rond de opening van carnaval weer in het water dreigen te vallen, is dit misschien een goede reden om wat carnavalssfeer op te snuiven uit een boekje.

‘Gekheid, mer neet boete de schraom’ is te koop voor € 10,00 (exclusief verzendkosten). U kunt het bestellen bij LGOG of bij Veldeke. Daar vindt u ook het eerste deeltje uit de Nachtegaalreeks: Pim Thielen, Den duvel van de middig goof ós vriej. De dichter Paul C.H. van der Goor (1932-1983).