Teksten insturen voor Platbook 19 met als thema “Wie water en vuur”

Limburgse schrijvers en dichters kunnen voor 15 april 2018 teksten inleveren voor Platbook 19 met als thema “Wie water en vuur”.

Redacteur van Platbook 19 is Octavie Wolters

In het voorjaar van 2018 verschijnt de 19e editie van Platbook, een bundel met literaire teksten in de verschillende dialecten van het Limburgs. Iedere editie heeft een ander thema en een andere bekende Limburger als redacteur. Ditmaal is het thema ‘Wie water en vuur’, hopend dat de tegenstelling tot veel inspiratie en goed literair werk zullen leiden. Redacteur is deze keer de Roermondse schrijfster Octavie Wolters die met haar roman Voorland in 2017 debuteerde en daarmee meteen werd genomineerd voor de Sjiek Literatuurprijs.

Limburgse schrijvers kunnen tot 15 april 2018 eigen werk insturen voor Platbook 19. Dit kunnen bijvoorbeeld verhalen, gedichten en columns zijn; als ze zich op de een of andere wijze maar verhouden tot het thema. De bijdrage mag niet meer dan 600 woorden bevatten en kan aangeleverd worden bij Uitgeverij TIC, de uitgever van Platbook, via paul@uitgeverijtic.nl. Schrijvers wiens werk wordt geselecteerd, ontvangen een uitnodiging voor de boekpresentatie en een gratis exemplaar van Platbook 19.

Over Platbook

Platbook is een serie dialectboekjes voor Limburgse dialectschrijvers en -lezers. Auteurs uit de hele provincie werken mee om telkens weer een opvallend thema te beschrijven in hun eigen verhalen, gedichten en andersoortige teksten. Iedere editie maakt een andere, bij het thema passende, redacteur een selectie uit de teksten en schrijft het voorwoord. Platbook wordt uitgegeven in opdracht van het Huis voor de Kunsten Limburg en komt tot stand in samenwerking met Veldeke Limburg, Raod veur ’t Limburgs, Stichting LiLiLi, Uitgeverij TIC en Wim Kuipers (bedenker van het Platbook-concept).

Kijk voor meer informatie over het Platbook op www.hklimburg.nl/platbook of www.uitgeverijtic.nl. Platbook is voor 9,90 euro te koop in de Webshop van het Huis voor de kunsten en de betere boekhandel in Limburg.