Jelske brengt Dialectric-album ‘Weer & Wind’ uit

Singer-songwriter Jelske brengt 11 januari 2022 haar album ‘Weer & Wind’ uit dat ze in samenwerking met Huub Holtman creëerde. Samen met Huub ontwikkelde ze het nieuwe genre ‘Dialectric’, elektronische dialectmuziek. Het genre waar het album ‘Weer & Wind’ onder valt.

Jelske Wilmer – artiestennaam Jelske – ontmoette Huub tijdens het project ‘Kersmis in Venlo’. Venlose artiesten schreven kerstnummers in het dialect en namen deze met professionele muzikanten en producer Leon Bartels op. Het project prikkelde Jelske om weer dialectteksten te schrijven. Voor de elektronische finish zocht ze de samenwerking op met muzikant en producer Huub Holtman.

Wilmer studeerde af aan het Conservatorium Maastricht en bracht in 2011 haar debuutalbum ‘Breeze’ uit. In 2019 bracht zij het Engelstalige album ‘On my way’ uit. Daarnaast werkte ze mee aan diverse muziekprojecten zoals ‘Venlo Heartbeat’ samen met Mike Roelofs en Baer Traa en het voorgenoemde ‘Kersmis in Venlo’ met het nummer ‘Zalig Kersmis’.

Huub Holtman bracht in 2016 zijn eerste soloalbum uit. Sinds die tijd houdt hij zich bezig met synths en samplers soundscapes. Hier werd zijn interesse gewekt om zich ook op het produceren van muziek te richten. Holtman produceerde samen met Niels Koster van Oakland Recordings de muziek van het album ‘Weer & Wind’. De drums zijn ingespeeld door Philippe Holla.

Het album ‘Weer & Wind’ is te horen via alle online platforms vanaf 11 januari. Via de artiestenpagina van Jelske vindt u meer info. De live opname van de single ‘Genog Gewaes’ is te beluisteren via YouTube.