Jubileumuitgave ‘Limburg op z’n lekkerst’

Wil en Netty Engels-Geurts hebben in de loop van veertig jaar veertig boeken uitgebracht met recepten en uitleg over eettradities uit Limburg. Het echtpaar uit Thull is daarbij altijd trouw gebleven aan de eigen Limburgse wortels en heeft zijn kennis erover steeds verdiept en verbreed. Precies twintig jaar geleden verscheen Limburg op z’n lekkerst voor het eerst bij Uitgeverij TIC. Het boek beleefde druk na druk. De laatste, de 8-ste, verscheen alweer enkele jaren geleden.

Vraag is of de Limburgse keuken nog floreert. Steeds meer fusionrestaurants, nieuwe keukens en manieren van eten en levensstijlen zouden wel eens een bedreiging voor de traditionele Limburgse keuken kunnen zijn. Zie ook het teruglopend aantal warme bakkers met typisch brood en banket uit de buurt. Limburg op z’n lekkerst brengt in elk geval de oude recepten weer onder de mensen. Tijd dus voor een nieuwe verpakking en een herziene inhoud, aangevuld met veel meer en nieuwe foto’s van huisfotograaf en vormgever van het boek Luiz Oliveira.

Op vrijdag 21 september is het zover. In Boekhandel Dominicanen in Maastricht zal om 16.00 uur een gratis toegankelijke demonstratie worden gegeven door Wil en Netty. Om 19.30 uur begint er een speciale avond voor genodigden gewijd aan de nieuwste uitgave van Uitgeverij TIC en de veertigste van het echtpaar Wil en Netty Engels-Geurts. Daarbij zullen Limburgse hapjes en drankjes worden geserveerd en zowel een muzikaal als literair programma worden geboden.

Het wordt een geweldige en gezellige avond, die vrijdag 21 september. Boekhandel Dominicanen doet er speciaal de deuren voor open. Auteurs, illustratoren, vormgevers, fotografen, muzikanten, boekhandelaren, journalisten, recensenten en cultuurminnende Limburgers zullen er acte de présence geven. De gouverneur zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Het boek Limburg op zijn lekkerst is te koop voor de actieprijs van € 14,90. Na 1 december 2018 is de prijs € 19,90.