Kerstspeurtocht Veldeke Maastricht weer een groot succes

Veldeke Maastricht organiseerde op 10 december hun jaarlijkse speurtocht door de stad in kerststemming. Maar liefst 340 deelnemers, van jong tot oud, trokken deze keer erop uit om vragen te beantwoorden en op hun formulier te noteren. De speurtocht liep dit jaar helemaal door Wyck en daardoor waren weer eens heel andere straten en pleintjes aan de beurt om bekeken te worden, zoals het Kaleminksträötsje en het Kattesträötsje. En overal moest men op zoek naar typisch Maastrichtse woorden of beelden.

Zo moest bij Hotel Beaumont het volgende rijmpje worden ingevuld: Vroeger werkten de obers/kelners in Hotel Beaumont heel chique, in zwarte broek, wit hemd en een strikje. Hoe heette zo’n strikje in het Maastrichts. Vul in:
’t Strikske vaan miene noonk Ties,
steit hiel sjiek op zie nui humme.
Wèts diech tot veer zoe strikske
e ………………………………… neume?  

Bij terugkomst in het Centre Cèramique waar de speurtocht ook vertrokken was, hadden de deelnemers ruim 4 kilometer van een mooie wandeling erop zitten. Met hulp van de nodige fouragering onderweg. De antwoorden op alle vragen zijn te vinden op de website van Veldeke Krink Mestreech.